Æble og kanel vafler

Når man før i tiden har været vilde med de usunde vafler og ikke spiser dem mere, så skulle man i gang med at finde en alternativ og det blev så æble og kanel vafler helt uden sukker og mel. Men det søde for man fra at bruge søde æbler i dejen.

Og man kan lave dejen dagen før og opbevare den i køleskabet natten over, så man kan få lækre vafler til morgen mad. De kan toppes med alle slags frugt man har lyst til osv.

Ingredienser:

190 g mandelmel
35 g tapioka mel
1 spsk. kokosmel
2 ægge hvider
2 æggeblommer
1 ½ tsk. vanille ekstrakt
1 tsk. kanel
1 red delicious æble skrællet og revet
1 spsk. bagepulver
125 ml kokosmælk(brug kokosmælk med mindst 70% kokos)
2 spsk klaret smør smeltet
lidt havsalt

I en skål bland mandelmel, tapioka mel, kokosmel, kanel, salt og bagepulver.
I en anden skål blandes æggeblommer, vanille, kokosmælk, æble og smør og bland så de tørre ingredienser i og rør det godt rundt.

Pisk æggehviderne til de begynder at stivne og fold dem stille og rolig i dejen med en dejskraber indtil æggehviden er blandet ind i dejen.

Og så er det bare i gang med at bage dem i vaffeljernet. 2-3 min eller til de er gyldne og slipper vaffeljernet.
Forsæt til alt dej er bagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.