
Bolognese en ret mange danskere spiser, men retter kan sagtens laves rigtig sund og stadigt med den gøde bolognese smag. Og man høre jo tit at man skal bruge alt fra de dyr vi spiser. Så her er saucen lavet med øksokød og hakket kyllingehjerter.
Det her skal man bruge:
500 g hakket oksekød
300 g hakket kyllinghjerter
3 revet gulerødder
1 løg hakket fint
100 g fint hakket bacon
1-2 dåser tomater
2 dl hjemmelavet kylling fond
1 dl rødvin(kan undlades)
2 laurbærblade
kokosolie
Steg alt kødet ved høj temperatur det alt er brunet godt. Kom så løg og gulerødder i og rør det godt og steg det i et par min.
Så tilsætter du rødvin og lader det koge ind ca 5 min.
Tilsæt så tomaterne, fond og laurbær blade og lad sovsen små simre 1 time. Smag til med salt og frisk kværnet peber
Spaghetti.
2 peberfrugter i strimler
2 gulerødder i strimler
2 porrer i strimler
lille kål i strimler
olie eller andefedt
Sauteret det i lidt andefedt til de er kogt sammen og krydr med salt