Butternut squash suppe med jalapenos chorizo og sprøde kerner

Ja vejret kan ikke bestemme sig og det skal være solskin eller kølig med regn. Men når det nu er gråt og kedeligt udenfor, så er der ikke noget bedre end at stå og lave en lækker suppe. Og det var hvad jeg fik lyst til og det blev med min ynglings græskar, nemlig butternut squash.

Og her er hvad du skal bruge:

1 butternut squash
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peber
3 spsk oliven olie
frisk peber
lidt vand
100 g jalapenos chorizo
100 g græskarkerner
½ bundt persille

Skyl græskaret godt. Flæk det og skrab kernerne ud. Skær så den i grove tern ca 3 cm.
Pil løget og hak det groft, pil så hvidløgene.
Skær peberfrugt i nogle grove stykker.

Kom oliven olie en en varm gryde og steg græskaret, løg, hvidløg og peberfrugten i et par minutter, så det begynder at tage farve. Kom lidt peber i.

Hæld så noget vand i gryden til det lige dækker. Lad så suppen små koge i ca 30 min eller til græskaret er udkogt.

Imens skære du chorizoen i tyndeskiver og kom dem så op i en kold pande sammen med græskarkernerne.
Sæt panden over middelvarme og når chorizoen begynder at smide fedtstoffet, så steges der videre i ca 3 minutter.
Skyld så persillen og hak det fint. Bland så chorizo blandingen i en skål med det hakket persille og stil til side.

Hæld nu suppen i en blender og blend den i 3 minutter. Kom så suppen tilbage i gryden og justere konsistensen med lidt vand.

Kom så suppen i en dyb tallerken og anret med chorizo blandingen.

Og så har den en lækker suppe men masse af smag her i den kolde tid vi har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.