Chili con carne

Der er ikke noget bedre end en god chili con carne med friske chilier i forskellige styrker. Og det var hvad der var i denne her udgave.

En masse varme men også en masse smag.

Ingredienser:

500 g frilands hakket oksekød
350 g frilands oksekød skåret i tern
4 spsk. øko oliven olie

2 store øko løg, hakkede
6 fed  øko hvidløg, hakkede
3 forskellige styrker chilier hakket( boc, hot carrot og tasmanian black)
3 spsk. øko oregano
3 spsk.  øko spidskommen
500 ml hjemmelavet oksebouillon
1 dl øko brandy
2 dl glutenfri øko øl
2 dåser øko flåede tomater
50 g øko tomatpure
35 g mørk øko chokolade sukkerfri 85 %
friskkværnet peber
Cayennepeber

I den stor gryde kommes der olie i og når det er rigtig varmt, brunes kødet, først det udskårne og derpå det hakkede. Når du kommer kødet ned i gryden, så lad være med at røre rundt i det med det samme, men giv det lov til at brune før du vender det. I modsat fald risikerer man at sænke temperaturen i gryden, og trække saft ud af kødet, som ender med at koge i stedet for at stege.
Sæt det brunede kød til side, og kom løg og hvidløg i gryden. Lad løgene stege til de begynder at tage farve, og kom så kødet tilbage i gryden.
Tilsæt derpå de flåede tomater, tomatpuré, chilierne og oksebouillon til det står et par cm over kødet. Så kommes cayenne, oregano, spidskommen og chokolade i gryden, der røres godt om, så kommes øl og brandy i og blusset skrues helt ned. Så skal chilien koge ganske svagt i mindst 3 timer under låg. Dette er vigtigt. Man kan ikke koge en ordentlig chili på ½ time.

Serveres med blomkålsris eller salat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.