Dijon-style sennep

Sennep er en af de krydderier jeg elsker at bruge i mad, lige fra saucer til marinader. Men alle de slags sennep man kan købe er jo altid fyldt med en masse tilsætnings stoffer. Og hvorfor også købe når det kan laves selv uden mange ingredienser.

Så det har jeg så prøvet og allerede da det står og skal trække og man lige dufter til det, så dufter det dejligt af sennep.

Her er hvad du skal bruge:

ca 2 dl øko sennepsfrø gule eller brune
ca 2 dl øko koldpresset æblemost
0.60 dl øko hvidvins eddike
0.60 dl vand
½ tsk. gurkemeje
lidt vand når det blendes

I en glas skål blandes alle ingredienserne. Kom husholdningsfilm stramt over skålen og lad det stå 48 timer ved stue temperatur.

Kom blandingen over i en blender. Sæt låg på og blend det til det har den konsistent du gerne vil have. Tilsæt lidt vand når du blender det.

Kan opbevares i et sylteglas eller plastikbeholder. Kan opbevares ca 1 måneds tid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.