Flanksteak med stegte sesam-blomkåls ris

Flanksteak er bare et af mine ynglings stykker kød. Lavet rigtig og skåret rigtig så er det bare som det skal være.
Det kan laves både på grill eller bare på en pande, det eneste man skal huske er at det ikke skal have særlig lang tid. Får det for meget ja så står du med et stykker tørt og ødelagt kød og det er jo synd.

1 flanksteak
1 blomkål
2 spsk sesamfrø
2 spsk kokosolie
1 tsk chiliflager
3 spsk kokosolie
1 bundt forårsløg i skiver
1 spsk frisk revet ingefær
5 hvidløgs fed hakket
2 peberfrugter gerne i forskellige farver
1 broccoli i små buketter
110 ml hjemmelavet oksefond
50 ml frisk limesafr

Skær flanksteaken i 2 dele( ikke midt over men midt over på længden) Skær tynde skiver af den tværs af kødfibrene. Sæt til side.

Riv blomkålen så den ligner ris.  Rist sesamfrøene i en pande over medium varme i ca 2 min. Kom så de 2 spsk kokos olie på panden og ½ tsk chili flagerne og giv det 30 sekunder. Kom blomkåls risene i panden og rør det rundt. Kom låg på og lad det stege 6-8 min. Hold det varm.

I en anden pande kommes der 1 spsk kokosolie i ved medium varme. Kom halvdel af kødet i og steg det i ca 6-8 min. Fjern det og gør så det samme med resten af kødet. Stil kødet væk og hæld saft ud af panden. I samme pande kommes 1 spsk kokosolie i ved medium varme. Tilsæt så forårsløg, ingefær, hvidløg og resten af chili flagerne. Steg og rør i det i 30 sekunder. Kom så peberfrugt, broccoli og oksefond i. Steg i 5 minutter til broccolien til den er færdig men stadigt med lidt bid i. Rør engang i mellem i det.

Kom nu kød og limesaft i og lad det koge i 1 minut. Kom det over blomkåls risene og servere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.