Grillet kiwi & cajun rubbed flanksteak

IMG_9704

Når der grilles hos mig så er der næsten altid en flanksteak at finde på grillen. Det er et super stykke kød, men også et stykke kød man hurtigt kan få ødelagt når den laves.

Da det er et tyndt stykke kød skal det ikke have særligt langt tid.  Ca 5-7 min på hver side afhængigt af størrelsen. Får det mere end det ja så er du et stykke kød fattigere, da det er blevet for tørt. Får du stegt det perfekt, så kan du ødelægge den gode oplevelse af at spise kødet, hvis du skære det forkert.

Kødet har det der hedder kødfibre og skære man det ikke rigtig får du en sej stykke kød i munden og hvem gider det:-)

Skær kødet i tynde skiver på skrå på tværs af kødfibrene og du har det lækreste kød.

Her er hvad jeg brugte:

1 flanksteak
1 kiwi
cajunkrydderi*

Start med at pusse kødet lidt af for fedt osv men lad lidt blive på. Så tager du kiwien og skære den i  2 dele. Så smøre du hver side af kødet med hver sin kiwi del og det gør ikke noget at der kommer lidt kiwi kød på kødet. Kom det i en pose og lad det trække 2-3 timer i køleskabet.

Takødet ud af posen og rub så cajun krydderien godt på kødets begge sider.

Grilles på grillen 5-7 minutter på hver side og lad den trække 5 min når den er færdig. Skær ud og nyd et lækkert stykke kød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *