Kål og oksekød

Om man spiser sundt mad eller gerne vil spise sundt, så er der jo mange muligheder at lave. Der er både dem der tager langt tid og dem der ingen tid tager.

Noget af det jeg elsker at spise er kål. Og det er alle slags kåltyper. Der er så mange gode ting i kål, at det er synd ikke at spise dem. Om det er vinter eller sommer så er der altid kål at få.
Hos mig spises de rå eller sauteret, da jeg gerne vil have den sprødhed de har.

Denne her ret er blevet en ret der laves tit. Den kan tage langtid at lave eller næsten ingen tid at lave. Det helle kommer an på hvordan man vil lave den. Det der tager lang tid er den tomat sauce man skal bruge og den kan laves på 3 måder.

Enten med dåse tomater så tager retten 1 time og 5 min. Friske tomater igen 1 time og 5 min eller passata som er mosede tomater og det er så tager retten 40 min..

Men det der skal bruges er:

  • 500 g øko oksekød
  • ½ øko kål hoved gerne blandet kål
  • 1 hakket øko løg
  • 2 hvidløgsfed hakket
  • salt og frisk peber
  • kokosolie eller oliven olie

Tomat sauce:

  • 400 g dåse tomat, friske tomater eller passata
  • 1 løg skåret i 4 stykker eller hakket fint
  • 40 g klaret smør
  • salt

Steg løg og hvidløg i lidt olie i en sauter pande og steg dem i 5 min
Kom så kødet i og brun det godt af. Kødet skal smuldres til små stykker
Tilsæt så kål, tomat sauce og krydr med peber og de krydderier du har lyst til.
Lad det simre i 25 min ved svag varme.

Bruger du dåse eller frisk tomater skal du putte ingredienserne i en gryde og lad saucen simre i min. 30 min
Blend det med en håndmixer

Bruger du passata kommes det i en gryde og varmes til smørret er smeltet, og skal ikke blendes.

Og i saucen kan du smage den til som du vil. Jeg bruger gerne frisk oregano og basilikum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.