Kylling tikka masala

Tikka masala er en lækker indisk ret som kan laves på mange måde. Jeg kan godt lide den lidt sundere måde, men der stadigt er fuld af smag.

Så her en en lidt sundere måde at lave den på og her er hvad der skal bruges:

1 kg kyllingbryst uden skind
2 dl kokosmælk
5 hvidløgs fed hakket fint
1 spsk. frisk revet ingefær
1 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
½ tsk. kardemomme
5 spsk. kokosolie
2 dl gulerødder i skåret i tern
1 selleri skåret i tern
1 dl hakket løg
2 jalapenos skåret i fine tern
1 dåse flået tomater
225 ml passata
1 tsk. garam marsala

Skær kyllingbryst i små stykker på ca 4 cm. Kom stykkerne i en frysepose.
I en skål blander du 1 ½ dl kokosmælk, hvidløg, ingefær, paprika, spidskommen og kardemomme. Hæld det i posen med kyllingstykkerne. Luk posen og blad det godt der i. Kom posen i en skål og stil den i køleskabet i 4 timer.

Kom 2 spsk. kokos oile i en saute pande over medium varme. Kom gulerødder, selleri og løg i steg det i 4-7 min eller til de er møre. Tilsæt jalapenos og steg videre i 2 min. Tilsæt dåse tomat og passata. Bring det i kog og skrue ned og lad det simre i 5-7 min eller indtil det er tyknet lidt.

Hæld marinaden fra kyllingstykkerne. Steg dem på en pande med lidt olie til de har fået lidt farve og er gennemstegt.
Tilsæt så stykkerne og resten af kokosmælken i panden med tomatsaucen. Kog det i et par min eller til det er varmet igennem. Tag det af varmen og rør så garam marsala i.

Servere ris eller grøntsags spaghetti til retten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.