Kyllingsuppe

Når kæresten hun er forkølet og hoster så det jo oplagt at lave en smagfuld kyllingsuppe. Og en rigtig kylling suppe kan kun laves fra bunden. Der er ikke nogen købesuppe der slår en hjemmelavet suppe. Man skal ikke heller snyde sig frem til en suppe med at bruge bouillon terninger for der er ikke meget i dem der er noget værd og så de jo fyldte med salt.

Hvis man vil så har alle tid til at lave en god fond til en suppe og den kan jo også bruges i andre retter end suppe.
Men hvad skal man bruge og hvordan skal man gøre. Det kommer her.

Til fonden skal der bruges:

Da jeg jo bruger økologiske råvarer pilles eller skælles ingredienserne ikke. På den måde får jeg mest ud af grøntsagerne

1 øko/fritgående kylling( konventionelle har ingen smag)
2 store løg
2 bladselleri
2 store gulerødder
2 hele hvidløg
4 laurbærblade
peberkorne
2 tsk æbleeddike
lidt salt (gerne himalaya salt)

Fyld en gryde halvt op med vand.
Skær løgene i kvarter og kom i vandet. Skær selleri og gulerødder i nogle stykker og kom i vandet.
Halvere de 2 hvidløg og kom dem i gryden (hjælper mod forkølelse). Kom så en lille håndfuld hele peberkorn, laurbærblade og æbleeddike.
Kom så kyllingen i og lidt salt(det trækker alle de gode næringstoffer ud af kyllingbenene)

Lad det hele simre 4-6 timer.

Når det hele har kogt sies fyldet fra og halvdelen af kyllingfonden kommes tilbage i gryden og får lov at stå og små simre mens man ordner fyldet som her er :

2 gulerødder i tern med skræl på
2 bladselleri i tern med bladene på
1 stor håndfuld spinat groft hakket
½ knoldselleri i tern( den må godt skrælles)
½ squash i tern
½ bundt persille hakket med stilk
4 salvie bladet groft skåret
4 stilke timian hakket
2 stilke rosmarin hakket
2 cm frisk revet ingefær(som skrælles først)
lidt groft salt

kylling stykker
citronskal og saft.

Start fra top og kom det i suppen når du er færdig med hver ingrediens. Når saltet er kommet i så tager du 2 dybe tallerkener og kommer lidt kylling i bunden og så kommer du den lækre suppe med fyldet i tallerkenerne og til sidst kommes der revet citronskal på og lidt citron saft.

Og så er du en kyllingsuppe med masse af smag men og masse af lækre ting din krop har brug for

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.