Meatza

Findes der noget bedre en hjemmelavet pizza? Ja meatza. Og hvad er meatza?
Det er en pizza bare uden en dejbund, men med en kødbund.
Det smager ikke bare bedre men det er også sundere.

Og da bunden er lavet af kød behøver man ikke noget kød som toppings, men lidt skal der jo på syntes jeg, da det er med til at give mere smag. Men hvad skal der bruges til en meatza tænker du nok. Du skal bruge:

  • 500 g øko hakket oksekød
  • 1 øko æg
  • lidt havsalt
  • lidt oregano frisk eller tørret
  • lidt basilikum frisk eller tørret
  • tomatsauce*

Der ud over skal du bruge :

  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 1 grøn prberfrugt i strimler
  • 1 gul peberfrugt i strimler
  • 1 håndfuld chorizo i skiver ( brugte en jalapenos chorizo)
  • chili tomat relish (valgfrit)
  • BBQ sauce* (valgfrit)
  • nogle skiver løg
  • Evt revet cheddar hvis man bruger ost

Kom kødet i en skål sammen med æg, salt, peber oregano og basilikum og rør det godt sammen.

Kom det i en stor pande eller 2 små pander og pres det ud til det er jævn fordelt i panden. Kom panden ind i en forvarmet ovn 220 gr i 10 min.

Imens kødet er i ovnen sautere du alle peberfrugterne i 5-6 min og kommer dem i en si for at dryppe af.

Når de 10 er gået tager du den ud og hælder væsken fra panden. Så kommer du tomatsauce på og smører det godt ud over det hele. Bruger du ost kommes det på nu. Så lægger du peberfrugt på, så chorizo og så løg til sidst

Ind i ovnen igen i 10 min og så er den klar til at spises

* der er mange måder at lave pizza tomat sauce på. En af dem er at købe en øko flaske passata og kom det i en gryde med lidt olie samt nogle gode håndfulde friske oregano og basilikum og lad det småkoge i 10 min tid.

Ellers kan man købe gode saucer og kan varmt anbefalde urtekrams pizza sauce.

* For extra god smag kan du toppe pizzaen af med lidt BBQ sauce, det giver en fremragende smag.
De hjemmelavet smager rigtig godt og der vil komme en opskrift  på sådan i fremtiden, men ellers brug en rigtig god en hvis man vil prøve det.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.