
En ting jeg har fundet ud af ved madlavning, det er at bruge gode krydderi blandinger og her mener jeg krydderier man selv blander. Denne her ras el hanout krydderi er en lækker og eksotisk blanding fra Marokko.
Den er fuld af smag lige fra kanel til allehånde. Og den virker fint til kylling men også både til lam og gris.
Ingredienser:
6 kylling overlår
1 løg hakket
1 peberfrugt hakket
4 hvidløgs fed knust
3 tomater i tern
200 ml kokos mælk
3 spsk. lime saft
2 spsk. ras el hanout krydderi
kokosolie
Krydre kylling stykkerne med ras el hanout og kom dem i et fad og kom dem i en for varmet ovn 200 gr i ca 35 min.
I en sauter pande kommes der 2 spsk kokosolie i ved medium varme. Kom så løg, peberfrugt, tomater og hvidløg i panden og steg dem i 5 min eller til de er møre.
Tilsæt så kokosmælk, 1 spsk ras el hanout og lime saft og steg det i et par min. Når kylling stykkerne er færdig kommes de op i panden hvor de skal simre i 20 min under låg.
Når de er færdig kommes de på en tallerken og der kommes lidt sauce over dem. Serveres med en god salat eller blomkåls ris