Røget ørred, grønkål & fennikel salat

Jeg elsker at lave salater og det er ikke de kedelig med iceberg salat i, nej det er de salater som mætter. Og det er varmt eller kold så kan man altid spise salat og salater er gode som tilbehør i stedet for kartofler, ris osv.

Og denne her, ja den mætter godt og så har den det jeg vil have i alle de retter jeg laver, nemlig masse af smag. Og her kommer smagen fra den lækre dressing og fra den røget ørred.

Her er hvad der skal bruges:

Dressing:

60 ml oliven olie
2½ spsk lime saft
1 spsk æble eddike ( ikke pasteuriseret)
1 spsk hakke persille
1 jalapenos hakket uden frø

Salat:

½ bundt grønkål stængler fjernet og blade revet i stykker
3 spsk oliven olie
1/4 rødkål skåret i mundrette stykker
1 fennikel i skiver
1 rødløg i skiver
1 håndfuld skyllet baby spinat
en røget ørred revet i stykker
100 g valnødder hakket

Dressing laves ved at piske olie, lime saft, eddike, persille og chili i en skål smag til med lidt groft salt og frisk kværnet peber og stil til side.

Så kommer du grønkålet i en skål og hælder olien over. Så massere kålen og det gøres fordi det fjerne den voks agtig lag der er på kålen og gør så at den kan absorbere dressingen.
Hæld nu dressingen over kålen og kast det lidt rundt og lad det trække i 30 minutter inden den serveres.

Inden du servere, kommer du rødkål, fennikel, løg, spinat og ørred i og bland det godt. Servere det på en tallerken og drys de hakket valnødder ud over salaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.