Skotske æg og en nem salat

Det er en klassisk engelsk pub ret, som jeg bruger både til aftensmad og morgenmad.
Æggene kan laves dagen før, så retten er kan laves hurtigt. Derfor har jeg tit kogte æg i en skål stående i køleskabet til nogle hurtige morgenmads retter.

Æggene kan laves på mange måde. Nogle laver dem hård kogte andre blødkogte, men jeg laver dem mellem de 2. Så får jeg æggen lige som jeg gerne vil have dem. Hviden er hård og blommen semi hård og efter en tur i ovnen er blommen kun lige blevet hård og det giver lidt cremethed til retten.

500 g øko svinefars
2 dl usødet tørre tranebær hakket
2 spsk. frisk hakket salvie
1 spsk. frisk hakket oregano
frisk peber
4 hårdkogte æg*
1/4 tsk. muskatnød (gerne frisk revet)
1/8 tsk. stødt nelliker
1 dl mandel mel
1 tsk. tørret salvie
1/2 tsk basilikum

Forvarm ovnen til 190 gr. Kom bagepapir i en bradepande:
I en skål kommes kød, tranebær, salvie, peber, oregano, muskatnød og nelliker i og blandes godt.

Form 4 boller af farsen og pres dem tynde som bøffer. Kom et æg på hver af bøfferne og stille form dem rundt om ægget. Kom mandel mel, tørret salvie og basilikum i en dyb tallerken og bland det godt og rul fars bollen i det så den er dækket helt af det.. Kom dem i bradepande og kom lidt oliven olie på dem.

Bag dem i ovnen i 40 min eller til farsen er gennemstegt.

* kom vand i en gryde så det dækker 1½ cm og bring det i kog. Kom æggene i og læg låg på og skrue ned til mellem varme i 6 min. KOm æggene i kold vand når de er færdige og man har så semi hårdkogte æg.

 

Salat:

250 g hakket grønkål
1 æble i små tern
1 grøn peberfrugt i tern
4 sherrytomater i både
2 gulerødder i stave
1 lille håndfuld tørret usødet tranebær
1 middelstærk chili fint hakket (brugte apache)
2 spsk hvid balsamico

Bland det hel sammen og så har man en lækker og hurtig salat
IMG_8761

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.