Svinemørbrad fyldt med frugt og med en brandy sauce

En dejlig ret her til efterår med dejlige efterårs frugt i.

Oliven olie
2 æbler hakket i tern (gerne en sød og en syrlig)
1 løg hakket
1 spsk frisk hakket timian
Frisk peber
1/8 tsk muskatnød
1 dl øko tørret hakket abrikoser
½ dl hakket nødder ( mandler, pekan eller hasselnødder)
200 ml hjemmelavet kylling fond
1 svinemørbrad

Sauce:
2 spsk æbleeddike
2 spsk brandy(cognac kan bruges og gerne øko)
1 tsk hjemmelavet dijon sennep
Frisk peber

Kom lidt olie i en sauter pande og kom æbler, løg, timian, lidt peber og muskatnød i og sautere det i 3 min. Rør så abrikoserne, nødder og 1 spsk kylling fond i og sautere det i 2 min og stil det til side.

Forvarm ovnen til 160 gr. Puds mørbraden af og skær den så midt i fra den ene ende til den anden ca 1-1½ cm ned. Fold den ud og kom noget film over den og bank den så stille og rolig flad. Kom så fyldet på og rul den godt sammen og bind den godt sammen.

Læg den på en rist i en bradepande og steg den i 1 time 15 min – 1 time 30 min eller til den er steg igennem.
Lad den trække i 15 min under løs stanniol.

Imens laves saucen, rør eddike og kylling fond i sauter panden frugtene har været i og bring i kog i ca 5 min eller til det er reduceret 1/3. Rør brandy og dijon i og smag til med frisk peber.

Servere saucen til kødet.

Spis det med enten søde kartoffelmos eller en lækker salat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.