Tranebær og ovn stegt rødbede grønkåls salat

En salat fuld af lækre ting til kroppen: fibre, antioxidanter og B-, C- og K-vitamin, folat samt kalcium, jern, zink og jod.

3 medium rødbeder skrællet og skåret i kvarter
1 spsk oliven olie
1 rød løg pillet og skåret i kvarter
1 spsk friske rosmarin blade
6 spsk oliven olie
6 spsk hvid balsamico
350 g hakket frisk grønkål
150 g romaine salat revet itu
1 dl usødet hakket tranebær
½ dl hakket ristet pekan nødder

Forvarm ovnen 220 gr. I en bradepande kommes rødbederne i samt 1 spsk olie og rystes godt. Så kommes der stanniol over og bages i 10 i ovnen. Kom så løg i og bag videre i 20 min uden stanniol:

Dressing:
Kom 2 af de stegte rødbeder i en blender sammen med olie, balsamico og rosmarin og blend det til en glat masse.

Kom kål og romaine på en tallerken. Kom rødbeder og løg på. Dryp lidt dressing på og top med tranebær og nødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.